Кухня

Беру склянку будь-якого варення – раз, два і смачне ласощі готово! Всі питають рецепт

Чарівний краси і смакоти десерт, всього з 3-х інгредієнтів

– так починається моя публікація, присвячена переробки залишився варення, яка була опублікована раніше.

З зими залишається безліч баночок різного варення, просто тому, що їм вже наїлися і все більше і більше хочеться свіжих ягід. А решта баночки так і залишаються. Займають полиці. Заважають. А в наступний зимовий сезон першої з’їдається свіжа консервація, а ці торішні баночки з варенням, так і продовжують стояти запорошеними в коморах.

Тому рецепти, дають “друге життя” любовно зробленому варення, дуже цінні і корисні.

Сьогодні я хочу вам запропонувати абсолютно приголомшливий рецепт легкого ласощі, який готується всього з 3-х інгредієнтів (причому, третій інгредієнт – звичайна холодна вода).

Швидкий, легкий і дуже смачний десерт до ароматної чашці чаю.

І такий десерт відмінно економить сімейний бюджет, перевірено. А все тому, що його основа – варення, яке в достатку знайдеться у багатьох господинь.

Як приготувати

На початку, для нашого ж зручності, приготуємо варення. Для цього рецепта підходить будь – малинове, полуничне, смородинове. густе і рідке. А якщо варення закінчилося, але в холодильнику залежалась баночка з джемом, його також можна використовувати.

Беру склянку варення і проціджую його через дрібне сито. Це робиться для того, щоб відокремити рідку основу від великих ягід і численних кісточок. Ті ж кісточки, потрапляючи на зуби, не багатьом сподобаються, тому їх прибираємо.

У миску висипаю 10 грам агар-агару.

агар-агар можна придбати в продуктових магазинах

рослинний замінник желатину, який отримують з бурих і червоних водоростей. Агар-агар широко застосовується в харчовій кондитерської промисловості, а також для виготовлення столових солодких страв (желе, мусів, киселів). Желирующая сила агар-агару у багато разів перевершує желатин (“Велика енциклопедія кулінарного мистецтва”, Ст. Ст. Похльобкін)

і заливаю його склянкою холодної води.

агар-агар

Залишаю миску з водою і агар-агаром на 10 хвилин для набухання останнього.

Пройшло 10 хвилин і ось так виглядає набряклий агар-агар.

Переливаю рідина в невеликий сотейник і ставлю його на середній вогонь. Для того щоб агар-агар “розкрився” і проявив свої желюючий властивості масу потрібно довести до кипіння.

І ось як тільки вода з желюючою агентом починає випускати бульбашки при закипанні, вливаю в сотейник підготовлену рідку частину варення.

Будь-яке варення 200 мл

Всю рідку масу, вже з варенням, знову доводжу до кипіння, і після закипання кип’ячу ще 2-3 хвилини!

*Потрібно постійно помішувати масу, щоб агар-агар не осів на дно

Все, знімаю сотейник з вогню і залишаю гарячий мармелад трохи охолонути, прям 10 хвилин. А потім його ще гарячим вливаю в підготовлену форму.

У мене сьогодні контейнер, застелений харчовою плівкою. Але також гарячу масу можна розливати в силіконові і роз’ємні форми.

Залишаю мармелад охолонути і схопиться при кімнатній температурі. За часом це займає 30-40 хвилин. Далі десерт можна прибрати в холодильник.

Все, десерт готовий. Мармелад виходить дуже швидко, а з його приготуванням впорається навіть початківці “кулінари”. Витягаю застиглий пружний мармелад з харчової плівки і нарізаю на порційні шматочки.

у перекладі з французької перекладається, як ретельно приготоване блюдо кольору яблук. А назву має давньогрецьке походження, створено на основі двох слів: “мемелеменос”-старанно, ретельно і “мелопс”- має колір яблука (“Велика енциклопедія кулінарного мистецтва”, Ст. Ст. Похльобкін)

Фантазуючи й експериментуючи з інгредієнтами, можна отримувати фантастично оригінальний мармелад.

абсолютно чарівне ласощі. Таке смачне, пружне, в міру солодке, просто чудове. По-моєму, він набагато смачніше магазинного. Спробуйте і ви зрозумієте, про що я кажу.

* Перед подачею на стіл, шматочки мармеладу можна обваляти в цукровій пудрі, цукрі або в кокосовій стружці. Але важливо знати, що від цукру мармелад немов починає “плакати”.

* Солодкість мармеладу можна налаштувати під свій смак, додавши підсолоджувачі, трохи збільшивши або зменшивши кількості варення.

Правда, класне ласощі? Діліться, чи сподобався вам рецепт і будете його готувати для своїх близьких? Мені буде дуже приємно, якщо так!

Дякуємо за лайк і підписку на мій канал. Здесь цікаво і дуже смачно. І не забувайте зберігати вподобані рецепти!

Популярні рецепти на каналі # :

Related posts

Leave a Comment