Кухня

Незвичайне і вкрай корисне зелене варення: рецепти варення з м’яти

Варення – чудове ласощі, яке буде радувати Вас в будь-який час року. Такий десерт можна приготувати з різних інгредієнтів – ярік, фруктів, трав і навіть овочів. У цій статті Ви знайдете інформацію про те, як самостійно зробити незвичайне ароматне варення з м’яти.

Зазначене рослина ще в часи Стародавнього Риму використовувалося в якості лікарського засобу. Воно має загальний заспокійливий вплив на нервову систему, знижує тиск, покращує процеси травлення, а також в цілому сприятливо для жіночого здоров’я.

Все це стає можливим завдяки високому вмісту в листі м’яти ефірних масел. Крім того, в них є ряд різних вітамінів, дубильні речовини, каротин і т. д. Рослина зберігає свої корисні властивості не тільки в свіжому, але і в переробленому вигляді (відвари, настої, сиропи, компоти, і, звичайно ж, варення).

У кулінарії з-за насиченого запаху м’ята застосовується, в основному, як приправа і природний ароматизатор. Але, тим не менш, їх неї виходять дуже смачні ласощі.

Джерело: ruwimgt.pw

Рецепт варення з м’яти

Знадобиться:

  • 400 г листя м’яти;
  • 1 кг цукру;
  • 1 ч. л. лимонної кислоти;
  • 1 стакан води.

Рослинна сировина ретельно промити, видалити стеблинки і пошкоджені листки. Потім викласти на рушник і дати просохнути. Слідом за цим м’яту скласти в емальований або пластиковий посуд, засипати 0,5 кг цукру, полити розчиненої в невеликій кількості теплої води лимонною кислотою і перемішати. Накрити кришкою і залишити на 6 годин в темному місці.

Джерело: parsnaz.com

Підготувати сироп – залишився цукровий пісок з’єднати зі склянкою води і уварити до середньої густоти в каструлі з потовщеним дном (добре для цієї мети підійде ). Влити в м’яту, яка вже пустила сік, і настоювати ще 6 годин.

Після варення довести до кипіння на середньому вогні, варити не більше п’яти хвилин і в гарячому вигляді розлити по стерилізованим банкам об’ємом 0,5 л. Попередню обробку ємностей зручно проводити в – спеціальному пристрої для домашнього консервування. В ньому також можна в найкоротші терміни продезінфікувати не тільки скляну тару, але і будь-які інші предмети.

Ароматне ласощі готовий, час збирати гостей і заварювати чай!

Джерело: piedfeed.com

Варення з м’яти з лимоном

Знадобиться:

  • 300 г м’яти;
  • 2 лимона;
  • 1 кг цукру;
  • 0,5 л води.

М’яту промити і подрібнити, не відокремлюючи стебла (це можна зробити в м’ясорубці або блендері). Також вчинити з лимонами (цедру не знімати). Отриману масу залити водою і проварити протягом 10 хвилин. Після охолодити, накрити, щоб запобігти попадання сміття і інших сторонніх предметів, залишити на добу.

Коли зазначений час пройде, рослинну частину акуратно віджати, а решту рідина процідити через марлю. Засипати цукор і помістити суміш на мінімальний вогонь на 2 години, періодично помішуючи її і знімаючи пінку. Охолодити варення і потім знову повторити процедуру.

Розлити по банках в теплому вигляді. Готовий продукт має яскраво виражений аромат лимона і м’яти, а зовні дуже схожий на мед.

Корисний рада: в кришки, якими Ви будете закривати скляні ємності з ласощами, можна покласти пергамент. Він вбере в себе що утворюється з часом конденсат.

А Ви вже пробували варення з м’яти? Поділіться своїми враженнями в коментарях.

Джерело: freshfromoregon.com

Якщо наша стаття була для вас корисною , ми будемо вдячні вашим великим пальцям, передплатою та коментарів! Кожен передплатник “Яндекс Дзен” отримає персональну знижку, до кожного замовлення! 8 (800) 333-53-10 – дзвонити по Росії безкоштовно, наші експерти допоможуть вам зробити правильний і максимально вигідний для вас вибір!

Підписуйтесь на регулярні свіжі та цікаві новини чекають вас! Більше рецептів та обладнання для виготовлення смачної домашньої їжі і ароматних напоїв . Спасибі за увагу!

Related posts

Leave a Comment