Полуничне варення – три прості рецепти для вас!
Ягідна пора наближається, а значить скоро ми будемо варити найсмачніше і улюблене всіма домашнє ласощі – полуничне варення.
Три простих рецепта дивовижного варення з полуниці далі в статті.
Варення “П’ятихвилинка”
Інгредієнти:
1 кг полуниці
1 кг цукру
Приготування:
Полуницю перебрати, видалити хвостики.
Полуницю промити у великій мисці, щоб бруд і пил повністю змилися з ягід.
Викласти половину полуниці в каструлю і засипати цукром.
Зверху висипати решту полуницю. Перемішувати не треба!
Залишити полуницю в цукрі на 4–5 годин при кімнатній температурі, щоб ягоди дали сік.
Потім поставити каструлю на слабкий вогонь і довести до кипіння.
Під час варіння полуниця виділить ще більше соку.
Тепер можна перемішати полуницю, щоб вона не пригоріла.
Готувати варення 5 хвилин після закипання. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження – 2-5 годин.
І знову довести варення до кипіння, проварити 5 хвилин і остудити.
За традиційним рецептом варення-п’ятихвилинку потрібно варити три рази по 5 хвилин після закипання.
Але якщо це зробити кілька разів (4-5), то сироп стане густіше.
Готове варення остудити і розкласти по чистим і сухим банкам. Закрити кришками і прибрати на зберігання в прохолодне місце.
Варення густе, в один прийом
Інгредієнти:
1 кг полуниці
1,2-1,5 кг цукру
Приготування:
Полуницю перебрати і вимити. Не забути про хвостики.
Великі ягоди розрізати навпіл або на 4 частини.
Засипати цукром полуницю, залишити на 2 години, щоб вийшов сік.
Ягоди перемішати і поставити на слабкий вогонь.
Приблизно через 15 хвилин ягоди виділять сік другий раз.
На слабкому вогні при постійному помішуванні варення потрібно варити близько 2годин.
У гарячому вигляді варення буде рідким, але після остигання воно сильно загусне. Тому це варення розкладається по стерилізованим сухим банкам гарячим. І відразу закочується кришками.
Таке варення хороший зберігатися в умовах квартири, без холодильника або підвалу.
Варення “Без варіння”
Інгредієнти:
1 кг полуниці
700-800 г цукру
Приготування:
Ягоди полуниці перебрати, вимити і видалити хвостики. Можна ягоди пропустити через м’ясорубку, подрібнить блендером або розім’яти товкачиком.
Засипати цукром полуницю і ще раз розім’яти.
Для цього можна скористатися блендером.
Краще всього не перетирати ягоди в однорідне пюре, а залишити невеликі шматочки. Так варення буде виглядати цікавіше.
Залишити полуницю з цукром на кілька годин у холодильнику, щоб повністю розчинився цукор.
Таке варення називають сирим. Його можна з’їсти відразу або заморозити в пакеті і насолоджуватися взимку практично свіжою полуницею.
Приємного чаювання!
Сподобалася стаття?
Будь-ласка на мій канал і поставте лайк!
Вам не складно, а мені приємно :)))