Кухня

Полуничне варення – три прості рецепти для вас!

Ягідна пора наближається, а значить скоро ми будемо варити найсмачніше і улюблене всіма домашнє ласощі – полуничне варення.

Три простих рецепта дивовижного варення з полуниці далі в статті.

Варення “П’ятихвилинка”

Інгредієнти:

1 кг полуниці

1 кг цукру

Приготування:

Полуницю перебрати, видалити хвостики.
Полуницю промити у великій мисці, щоб бруд і пил повністю змилися з ягід.
Викласти половину полуниці в каструлю і засипати цукром.
Зверху висипати решту полуницю. Перемішувати не треба!
Залишити полуницю в цукрі на 4–5 годин при кімнатній температурі, щоб ягоди дали сік.

Потім поставити каструлю на слабкий вогонь і довести до кипіння.
Під час варіння полуниця виділить ще більше соку.
Тепер можна перемішати полуницю, щоб вона не пригоріла.
Готувати варення 5 хвилин після закипання. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження – 2-5 годин.
І знову довести варення до кипіння, проварити 5 хвилин і остудити.

За традиційним рецептом варення-п’ятихвилинку потрібно варити три рази по 5 хвилин після закипання.
Але якщо це зробити кілька разів (4-5), то сироп стане густіше.

Готове варення остудити і розкласти по чистим і сухим банкам. Закрити кришками і прибрати на зберігання в прохолодне місце.

Варення густе, в один прийом

Інгредієнти:

1 кг полуниці

1,2-1,5 кг цукру

Приготування:

Полуницю перебрати і вимити. Не забути про хвостики.
Великі ягоди розрізати навпіл або на 4 частини.
Засипати цукром полуницю, залишити на 2 години, щоб вийшов сік.
Ягоди перемішати і поставити на слабкий вогонь.
Приблизно через 15 хвилин ягоди виділять сік другий раз.
На слабкому вогні при постійному помішуванні варення потрібно варити близько 2годин.
У гарячому вигляді варення буде рідким, але після остигання воно сильно загусне. Тому це варення розкладається по стерилізованим сухим банкам гарячим. І відразу закочується кришками.

Таке варення хороший зберігатися в умовах квартири, без холодильника або підвалу.

Варення “Без варіння”

Інгредієнти:

1 кг полуниці

700-800 г цукру

Приготування:

Ягоди полуниці перебрати, вимити і видалити хвостики. Можна ягоди пропустити через м’ясорубку, подрібнить блендером або розім’яти товкачиком.
Засипати цукром полуницю і ще раз розім’яти.
Для цього можна скористатися блендером.
Краще всього не перетирати ягоди в однорідне пюре, а залишити невеликі шматочки. Так варення буде виглядати цікавіше.
Залишити полуницю з цукром на кілька годин у холодильнику, щоб повністю розчинився цукор.

Таке варення називають сирим. Його можна з’їсти відразу або заморозити в пакеті і насолоджуватися взимку практично свіжою полуницею.

Приємного чаювання!

Сподобалася стаття?

Будь-ласка на мій канал і поставте лайк!

Вам не складно, а мені приємно :)))

Related posts

Leave a Comment