Кухня

Стала частіше купувати курячі крильця, після того, як навчилася маринувати їх у варення (ділюся рецептом)

Ні соєвого соусу, ні сметани, ні майонезу в рецепті немає, а крильця, завжди виходять з красивою, хрусткою скоринкою. Звичайно спочатку мене трохи збентежило у складі варення, але коли спробувала, рецепт став одним з кращих. Якщо Ви любите кисло-солодкі соуси, я впевнена, тарілка з крильцями навіть не встигне охолонути.

Я навіть не сумніваюся, Ви смачно готуєте страви з курки, але не треба забувати, що є і початківці хазяєчки, для яких рецепт буде актуальний. Якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт.

Нам знадобляться звичайно ж крильця, я буду використовувати приблизно 1.5 кг, їх кількість можна скорочувати або збільшувати, все залежить від складу Вашої сім’ї.

Для приготування я використовую тільки плечову і ліктьову фаланги. Кисть крила я не використовую.

Крильця добре промити і просушити за допомогою паперових рушників, зайва волога нам не потрібна.

Тепер до крилець додаємо абрикосове варення. Я готую тільки з варенням, ні з джемом, ні з повидлом я не готувала. Варення я додаю приблизно 1 ст. л. з гіркою.

Додати перець і сіль, перцю і солі не шкодуйте, посолити бажано трохи більше ніж зазвичай, тоді соус буде дуже смачний. Перемішати і дати обов’язково промаринуватися, хоча б 2 години, а краще залишити на ніч, якщо є така можливість.

Замариновані крильця викладаю на деко, застелене папером для випічки.

Готувати при 180 градусах 50 хв-1 годину. Я готувала 50 хвилин, слідкуйте в кінці приготування будуть дуже швидко рум’янитися.

Соковиті, рум’яні крильця в кисло-солодкому соусі готові.

Якщо не пробували так готувати, рекомендую, дуже виходить смачно.

Рецепт:

Крила курячі 1.5 кг

Сіль

Перець

Варення абрикосове 1 ст. л.

Related posts

Leave a Comment