Торт трухлявий пень в домашніх умовах на сметані з варенням!
Рекомендації та особливості рецепту:
- Варення бажано густе (не рідке). Замість варення можна джем або повидло;
- За цим рецептом я використовував вишневе варення, але ви можете використовувати будь-яке варення (джем, повидло) має червоний відтінок кольору;
- Сметана для тіста 10-15% жирності;
- В тісто замість сметани можна використовувати кефір не менше 2,5% жирності;
- В якості рослинної олії, підійде будь-яке масло рослинного походження підходяще для термального впливу;
- Вага 1 яйця становить 60-65 р.;
- Для крему, сметана не менше 25% жирності;
- Чим вище жирність сметани, тим стабільніше і щільніше крем вийде;
- Не використовуйте сметану менше 25% жирності;
- Допускається використання сметани 20% жирності за умови, що вона була отвешена через марлю. При такому способі жирність сметани збільшується, до потрібних 25% жирності, але при цьому вага сметани втрачається, а тому беріть сметану з запасом;
- Якщо сметана разжижилась, використовуйте желатин у відповідності з рекомендаціями на упаковці;
- Замість жирної сметани можна приготувати сметано-вершковий крем, який не тільки виходить дуже стабільний, але і має чудовий смак:
- При бажанні можна приготувати домашню сметану з натуральних вершків;
- Як приготувати домашню сметану і чому не варто використовувати вершки «Чудське Озеро» для приготування домашньої сметани, я залишаю посилання:
- Перед збивання з цукровою пудрою, сметана повинна бути максимально охолодженої (з холодильника);
- Тара для збивання скляні або металеві, обов’язково дуже холодна з морозильної камери;
- Для декору також як і для начинки, потрібна сметана не менше 25% жирності;
- Сметана для декорування імітує цвіль і не є обов’язковим продуктом на даному етапі;
- Для імітації білої плісняви також підійдуть збиті вершки (у тих же пропорціях);
- Варене згущене молоко нагріти в мікрохвильовій печі перед нанесенням на торт, тоді з нею дуже легко і просто працювати;
- Замість вареної згущенки можна використовувати карамель:
- Замість цукрової пудри не бажано використовувати цукор. Ступінь розчинення цукру в жирній основі, не така висока, як в знежиреній суміші;
- При бажанні цукру можна пробити в блендері, щоб отримати домашню цукрову пудру з дрібними фракціями;
- Для начинки сухофрукти добре промити, обдати окропом, обсушити і порізати на дрібні фрагменти;
- Волоські горіхи порубати або потовкти качалкою до горіхової крихти;
- Замість волоських горіхів можна використовувати інші горіхи за смаком;
- Розмір мого листа складає 36х32 см;
- Розмір вашого листа може відрізнятися, це не принципово важливо;
- Випікати бісквіт на середньому рівні в заздалегідь розігрітій до 170 С духовці 40 хвилин, без конвекції;
- Готовність випічки перевіряйте дерев’яною шпажкою або на пружність, не виймаючи деко з духовки;
- Після випікання дати бісквіту повністю охолонути і тільки потім розрізати на фрагменти і потім на половинки;
- При відсутності роз’ємного кільця, ви можете скористатися домашньої марлею, обмотавши заготівлю, для фіксації;
- Заготівля перед оформленням торта, повинна знаходитися в холодильнику не менше 8 годин;
- Термін зберігання 3 доби у холодильнику;
- Не підходить для шокового заморожування.
PayPal: dusiagrusha@gmail.com
Рекомендую:
Якісні органічні продукти (прянощі, шоколад, кава, чай, ягоду і багато іншого) замовляю через американськи сайт:
Використовуйте мій промокод: EQT9362 на Iherb для отримання знижок!